sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Paine "crocodil"/ Crocodile shaped bread

 

Ingrediente aluat:
500 gr faina
200ml lapte (caldut)
20 gr drojdie
10 gr sare
30 gr zahar
75 gr unt(topit)
    Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat.( aprox 10 min.)
    Se lasa la dospit intr-un loc caldut 1 ora si 30 min.

    Se intinde apoi o foaie de aluat si se impatura in 2 apoi iar in 2.



    Se formeaza apoi 4 bile a cate 60 gr. fiecare


    Restul de aluat va forma corpul crocodilului.


    Se modeleaza capul si corpul crocodilului, apoi picioarele folosindu-ne pt degete de o foarfeca.

    Tot cu foarfeca se formeaza solzii de deasupra......

    Se unge deasupra cu ou batut si se introduce la cuptor la 180 grade celsius pana se rumeneste bine .

    Si aici gata copt
    Si pt ca-i era foame i-am dat un peste :))




    Si aici mai de aproape...(in sectiune)

    Baietelul meu David inspecteaza crocodilul.....
    Ii place.......




    Reteta am gasit-o pe un forum culinar italian(Cookaforum). Acum am facut crocodilul dar cat de curand voi incerca si broasca testoasa :)



    1 comentarii:

    Diana's yummy spunea...

    Foarte dragut este crocodilul!

    Trimiteți un comentariu

    Unitati de masura



    Produse

    Grame

    Grame

    Grame

    Grame


    1 Cup

    1 Ounce(oz)

    1 Lingurita

    1 Lingura








    Praf de copt



    4.6 grame

    13.8 grame


    Bicarbonat de sodiu



    4.6 grame

    13.8 grame


    Unt

    227


    4.7 grame

    14.2 grame


    Lapte batut(iaurt moale)

    245

    30.6 grame per fl oz




    Faina alba

    125





    Faina integrala

    120

    15 grame per oz

    2.5 grame

    7.5 grame


    Gelatina alba

    227

    28.38 grame

    4.7 grame

    14.1 grame


    Ulei de masline

    216


    4.5 grame

    13.5 grame


    Ulei vegetal (lichid)

    218


    4.6 grame

    14 grame


    Unt de alune

    258





    Orez alb cu bob lung

    185





    Sare fina de masa

    292





    Grasime vegetala

    205


    4.2 grame

    12.8 grame


    Zahar brun

    220


    4.6 grame

    13.8 grame


    Zahar tos

    200


    4.2 grame

    12.6 grame


    Zahar pudra

    120


    2.5 grame

    8 grame


    Esenta de vanilie

    208


    4.2 grame

    13 grame


    Apa

    237

    29.57 grame




    Drojdie uscata

    224

    28.00 grame