sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Paine impletita

Ingrediente:

500 gr faina, 1 lingurita rasa sare, 200 ml lapte, 50 ml apa, 4 lg. unt topit, 1 cub drojdie(20 gr), 1 ou.

Laptele, apa si untul topit se amesteca, apoi se adauga drojdia si se lasa aprox. 15 min pana se umfla. 

Se torna apoi peste faina, se adauga si oul, sarea si se framanta(eu am folosit robotul).

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se mai framanta putin, apoi se imparte in 3 , se fac 3 suluri(cu mana) si se impletesc.

Se mai lasa la dospit in tava 10 min.

apoi se unge cu putin unt topit si se introduce la cunptor.
Se coace 45-50 min. la 180 grade C. Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor.

A fost foarte buna si pufoasa :))

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame