luni, 30 noiembrie 2015

Paine Mos Nicolae/St Nicholas Bread



INDREDIENTE:

500 gr faina
1/2 plic drojdie(uscata)
250 ml lapte
75 gr unt
60 gr zahar
1/2 lgt sare
1 ou

Laptele se amesteca bine cu drojdia si se adauga 1 lingura de faina. Se lasa 10 min la dospit, intr-un loc caldut. Separat se amesteca toate ingredientele lichide(oul,laptele si untul). Intr-un vas mai mare se toarna compozitiile de mai sus, se adauga faina si sarea si se mixeaza bine aprox. 10 min. (folosind paletele pt aluat). Se lasa la dospit 15-20 min(la cald). Apoi se mai framanta putin aluatul si se modeleaza mosul. Se mai lasa inca 25-30 min la dospit. Se unge deasupra cu galbenus de ou si se coace la foc moderat 40-50 minute(se verifica cu scobitoarea daca este copt)



Si pentru ca a fost foaaaarte bun, mosul a disparut rapid din tava :)))


1 comentarii:

raluka spunea...

superba idee!geniala!:P
numai bine ca se apropie mos nicolae!

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame