duminică, 16 ianuarie 2011

Pui la cuptor


Se curata bine un pui de aprox 1.2 kg. Se unge cu ulei si se condimenteaza (am folosit sare, piper , boia dulce, plante aromate uscate fin maruntite). Puiul astfel pregatit se inveleste in folie si se introduce la frigider de seara pana dimineata.
A doua zi se scoate puiul de la rece , se unge peste tot cu peste tot cu ulei si i se lega picioarele cu ata. Se unge un vas yena cu unt si se aseaza puiul in tava(se pot adauga si legume, dupa preferinta). Se adauga ½ pahar cu apa si se introduce la cuptor. Se coace aprox.1 h si 15 minute. La jumatatea perioadei de coacere se acopera puiul cu o folie de aluminiu. Inainte cu 10 minute de finalizarea coacerii, se inlatura folia de aluminiu, pentru a permite rumenirea frumoasa a puiului. Imediat dupa scoaterea din cuptor se mai unge o data puiul cu un strat fin de ulei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame