joi, 27 ianuarie 2011

Tocanita de pui cu mamaliguta


Ingrediente pt. tocanita:
piept de pui (2 bucati)
50 ml ulei
100 ml bulion
1 ceapa mica taiata foarte marunt
1 ardei gras rosu taiat cubulete
1 lingurita boia de ardei
verdeturi dupa preferinta(eu am folosit mix verdeturi uscate)
sare, piper

Puiul se taie bucati, se sareaza si se pune la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit se adauga ceapa, ardeiul, bulionul, si apa cat sa le acopere.Se adauga verdeturile uscate si condimentele si se continua fierberea pana e gata carnea. La nevoie se mai poate adauga apa. 
Se serveste cu mamaliguta calda.

Mamaliguta simpla
300 gr faina de malai
1 lingurita rasa sare
1 l apa
Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea. Cand da in clocot, se toarna faina de malai in ploaie si se amesteca 10-15 min la foc domol, pana se ingroasa. 
Se poate lasa si in vasul in care a fiert sau se scoate pe un platou. Eu am turnat-o in forme de silicon.


1 comentarii:

krissy spunea...

mmmm..mi-ai facut pofta! Frumos blogul, buna ideea, ma bucur sa te citesc! Pupici.

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame